Kopen en advies geeft u informatie over boormachines boormachine.kopen-en-advies.nl is de onafhankelijke advies-site voor het kopen van een boormachine (o.a. Metabo, Bosch, Black & decker, AEG, Ferm, Skil, etc)
Kooptips
Met een goede boormachine is het stukken eenvoudiger om perfect te boren en de verschillende muursoorten te doordringen.
Redactie   (Accu)Boormachines   Tips, advies en winkels   Tests en reviews  

Kooptips

Een boormachine is een aankoop waar u lang plezier van wilt hebben. Een goede voorbereiding vergroot uw kans dan ook op een goede aankoop. Op deze pagina treft u enkele handige aankooptips.

Weet wat u zoekt!

Er zijn veel verschillende boormachines verkrijgbaar. Het is belangrijk om voor u zelf te bepalen welke eigenschappen u belangrijk vindt en op basis van die eigenschappen een juiste boormachine te vinden.

Kracht

Bedenkt goed hoeveel kracht uw boormachine nodig heeft, zeker bij een accuboormachine zult u goed moeten opletten op een goede Amperage (Ah) die de accu kan leveren en de hoeveelheid koppel (Newton). Het boren in steen vraagt veel meer kracht dan het boren in hout.

Gebruiksfrequentie

Bedenkt goed hoe vaak u een (accu)boormachine nodig heeft. Nog altijd geldt dat de duurdere machines ook langer mee zullen gaan en vaak ook wat meer comfort geven. Wanneer u alleen maar incidenteel een gat wilt boren, kunt u prima volstaan met een goedkoop model.

Comfort

Wanneer u regelmatig wilt boren is het aan te raden om een boormachine te kopen met een comfortabele grip. Het gaat hier om de zogenaamde “Soft grip”, waarvoor elke fabrikant welweer een iets andere naam heeft verzonnen. Het gaat er dan vooral om dat u zo lang mogelijk kunt boren zonder er lichamelijk hinder van te ondervinden.

Accessoires

Bij de verschillende modellen worden vaak ook verschillende accessoires geleverd. De accessoires die in het basispakket geleverd worden kunnen natuurlijk een belangrijke rol spelen in uw beslissing. Des te meer accessoires er meteen al bij zitten, des te minder uitbreidingen u later hoeft te kopen. Een koffer wordt niet altijd meegeleverd, maar is natuurlijk handig voor de opslag en bovenal veiliger voor de kinderen. Bij een accuboormachine is het prettig wanneer u een 2e accu heeft zodat u kunt wisselen tijdens het opladen. Een goed alternatief is een snellader zodat u binnen een uurtje of 2 weer verder kunt werken. Vaak wordt er ook een standaard set boortjes en bitjes meegeleverd vanuit de fabrikant. Meestal niet toerijkend, maar u kunt alvast aan de slag met uw machine zonder allerlei boortjes te moeten kopen.

Nederlandstalige handleidingen

Helaas komt het soms nog voor dat een handleiding niet in het Nederlands geleverd wordt. Bepaal voor u zelf of u dit belangrijk vindt en informeer vooraf dus ook of de handleiding in het Nederlands wordt meegeleverd.

Veiligheid

Met boren in vloeren en muren loopt u altijd het risco om per ongeluk in een elektriciteit of gasleiding te boren. Gebruik daarom altijd eerst een leidingzoeker of gebruik de bouwtekeningen van uw woning.

Vergelijk prijzen

Tussen verschillende winkels kunnen behoorlijke prijsverschillen bestaan. Het is dus zeker de moeite om de prijzen tussen een aantal winkels te onderzoeken. Veel winkels hebben hun assortiment ook op Internet staan, dus gebruik deze mogelijkheid dan ook.

Vraag naar garantie en service

Bij de bouwmarkten zullen garantie en service waarschijnlijk geen probleem vormen. Wanneer u een boormachine via het internet koopt of ongespecialiseerde winkel, kunt u eventueel problemen krijgen. Laat u dus goed voorlichten en vraag naar de geldende garantievoorwaarden. Normaal gesproken heeft u in elk geval recht op de fabrieksgarantie. Dingen die u kunt navragen zijn wat er gebeurd wanneer een boormachine gebreken vertoont binnen de garantieperiode? Wat zijn de garantievoorwaarden en wie gaat de eventuele kosten betalen?


Zoeken naar boormachine informatie
Veel klopboormachines hebben een regelbaar toerental, een boormachine mag niet ontbreken in de uitrusting van een doe-het-zelver.

Een accuboormachine is een schroevendraaier die elektrisch wordt aangedreven met een accu.


    

© 2006-2007 kopen-en-advies | adverteren | disclaimer | contact